söndag 14 september 2014

Dag 5; Vilken mat äter mina hundar

Ni får ursäkta att jag inte skriver ett inlägg om dagen med denna bloggutmaningen men jag vill inte att det ska bli ett tvång att leverera fram inlägg utan känsla bara för att. Här kommer i alla fall nummer 5;

Vad mina hundar äter?

Dessie äter en blandning mellan allt känns det som. Men hennes bas är Standardt Vild och Priima/Mush Vaisto.
Ibland får hon ett mål torrt och ett mål färskt och ibland så blandar jag båda. Hennes mage fungerar super på det och hon älskar maten. Jag kan såklart inte hålla mig tilll bara det så hon får även Emmzo (vilt, lamm, nöt tex) och massa andra köttiga och roliga saker från tex Citygross. Så en blandning mellan torrt och färskfoder/barf. Kanske låter krångligt men det är det inte. Jag älskar att syssla med hundmat!

Innan åt hon bara VOH (ett färskfoder) men hon blev jättedålig på det. Tokröda tassar, missfärgningar, luktade surt osv. Inte alls bra. Då började jag joxa med maten och började lära känna Lena, en underbar människa som hjälpt mig så galet mycket. Lena är grundaren av Standardt. Jag litar enormt mycket på henne och hennes kunskap.


När det kommer till tillskott så får hon extra kalk från Standardt, Athlet från Svenska djurapoteket för leder och muskler och en skvätt fiskolja, även den från Standardt. Det får hon på daglig basis.


Hedda åt Royal Canin Maxi Starter Mother and Babydog hos uppfödaren och därmed köpte vi en liten säck till henne för att sedan kunna fasa över henne på annat. Då jag anser att Standardt är det bästa torrfodret vi har och det redan köps hem så får Hedda det också. Hon tycker det är gott och bajset ser bra ut. Just nu äter hon Standardt Original med lite Standardt Vild.
Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Vilken mat äter din hund
Dag 6 – Renrasig eller blandras
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Ditt bästa godisrecept
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane
Dag 19 – Varför har du hund
Dag 20 – Ditt mål för 2015

2 kommentarer:

  1. Måste dela korven vi köpte på citygross också. får lösa det på något sätt :)

    SvaraRadera
  2. Om du var tvungen att ge ett annat torrfoder, vilket skulle du välja då? Om Standardt inte skulle finnas tex. Färskfoder är inget alternativ.

    SvaraRadera