måndag 25 augusti 2014

Spår

Igår åkte jag, Cia, Freja och Dessie ut i skogen och spårade! Vi skulle testa ett nytt ställe och vägen dit var inte...optimal! Det var ännu svårare att komma hem men eftersom vi dels hade Saaben och dels är jäkligt grymma kom vi hem ändå! För Freja var det första för i år och hon var superduktig. Hon är väldigt känslig med det mesta och trots att det gick två svampplockare i hennes spår tog hon spåret och visade att kineser också kan! Är otroligt imponerad av Cias hundar som tränar freestyle, agility, rallylydnad och spårar - jag kommer aldrig mer tänka att småhundar inte kan. 

Dessies spår blev mycket svårare än sist. Det innehöll vinklar, backe, bloduppehåll, snårig terräng, en bäck som störning och dom två svampplockarna. Hon gick det klockrent och snabbt. Är så stolt över henne, det var inte längesedan vi började med detta och hon har verkligen talang. Nästa höst ska vi nog testa att tävla lite lätt. Jag tror det kommer gå utmärkt! ;-) 


Imorgon bär det av ut i skogen igen. Vi har bestämt att vi ska börja träna spår regelbundet! Bättre kan det inte bli!? :-D


1 kommentar:

  1. Jag blev så grymt impad av Dessie i spåret! Hon SPRANG ju!! :D Så jäkla häftig hund har du <3

    Och... Klarade vi oss ut skogen i söndags så kan vi fan klara vad som helst ;) Galen väg!

    SvaraRadera