tisdag 15 juli 2014

Fästingspray


Sommaren är här och redan i våras började jag läsa FB-statusar om att folk redan plockat fästingar. Jag gillar inte att använda gift och jag vill verkligen inte sätta nervgift runt halsen på min bästa vän. Förra sommaren "visste jag inte bättre" och jag köpte ett Scalibor som jag visste att hennes förra familj använt flera år. Men hon började klia sig och tappade päls och fick rött i huden där halsbandet satt så det åkte i soporna illa kvickt! 

Denna sommaren köpte jag ett grönt halsband från Petwise. Jag lät det sitta på även när hon badade och tänkte att "jaja, det torkar!" och det gjorde det men det luktar surt nu och jag tror att det är helt förstört. 

Men sen två veckor tillbaka ungefär har jag fått plocka en del fästingar som satt sig. Jag vet inte HUR många fästingar som gått runt i pälsen jag tagit bort så jag kände att nu är det dags att pröva något nytt. 

Petwise spray vet jag att många använder men har aldrig riktigt brytt mig om att ta reda på mer. Denna flaskan hittade jag för 99:- på Ullared. Jag tänker spraya på benen och magen innan promenader i gräs och skog så får vi se vilket resultat den ger! Får utvärdera till hösten. 

Nästa sommar tänker jag ge hundarna var sitt bärnstenshalsband. De är väldigt dyra och kan inte lägga pengar på det när jag egentligen inte vet om det hjälper alls. Annat vore det om jag visste ATT det kommer fungera. 

Någon som använt detta sprayet? Bra? Dåligt? Jag vill höra allt! 






1 kommentar:

  1. Tack för din kommentar i min blogg! :)
    Fin blogg du har!

    SvaraRadera