onsdag 29 april 2015

Agilitytävling @ TÅNGA HED

I söndags åkte jag och några vänner till Tånga Hed för att kolla på agility. Det var mycket trevligt och skönt att kunna sitta och vara inomhus. Det jobbiga med inomhustävlingar är att alla skall blir så höga och det blir väldigt intensivt. Men man vänjer sig snabbt och njuter till 100% av att kolla på alla duktiga förare och hundar! 

Något jag däremot blev väldigt illa berörd av var hur vissa av tävlingsekipagen behandlade sina hundar. Det var ett ekipage som utmärkte sig mer och så fort hunden kollade åt fel håll när dom satt utanför banan ryckte och slet matten i både skägg, halsband och koppel. Således var hunden väldigt låg när de kom in på banan och det förstår jag. Hur ska man agera? Finns det någon man kan kontakta eller får man bete sig hur som helst utan att få sota för det? 


1 kommentar:

  1. I första hand är det ju bäst att prata med personen i fråga. Att man inte tycker behandlingen av hunden är ok, de ställer för höga krav osv. Funkar inte det eller man inte vågar kan man ju alltid påtala det för funktionärer som kan prata med vederbörande. Viktigt att säga ifrån iaf så ägaren får sig en tankeställare.

    SvaraRadera