lördag 19 december 2015

Lördagsgodis!

Idag har vi vart och shoppat tillsammans - matte, husse och hundarna. Vi kikade på en julklapp till tjejerna som tyvärr var slut. Sedan åkte vi till Hundspektra för att köpa goa ben! 

Dessie fick med sig två lammsnoppar hem, mjuka och goa för hennes ömtåliga gamla tänder.
Hedda fick med sig 1 kilo revben hem. Köttiga och riktigt bra! Hundspektra säljer ben från Gröna Gårdar vars ben är ekologiska och från gårdar runt omkring här i Västra Götaland. Hundspektra ligger på Hållingsgatan 15 i Borås, så har du vägarna förbi tycker jag att du ska svänga in och köpa med dig lite ben.

Nu hoppas jag att några revben i veckan plus tandborstning ska råda bot på Heddas tandsten som kommer och går. Det är inte mycket, men det lilla stör mig!



torsdag 17 december 2015

Mål 2016


Dessie
  • Gå ner mer i vikt 
  • Börja träna HtM
  • Fysträna mer i skogen 
  • Börja träna rallylydnad igen 
  • Ha det mysigt och roligt 
  • Fylla 13 år <3 

Hedda 
  • Gå rallykurs 
  • Fortsätta vardagslydnadsträningen 
  • Bli bättre på att vara i sociala sammanhang 
  • Tävla i rallylydnad 
  • Ställas ut minst 3 gånger officiellt 
  • Röntga höfterna 
  • Rehabträna 
  • Bli frisk i ryggen 



tisdag 15 december 2015

Snart tillbaka!


Efter en lång bloggpaus är vi tillbaka! Jag behöver skriva och dokumentera allt som händer med hundarna och vad vi gör för att kunna se tillbaka senare och kika på vad vi pysslat med! 

Nu är det alldeles snart ett nytt år. 2015 har vart ett jobbigt år för mig. Jag har vart/är utmattad och vart/är inne i en depression sedan augusti då jag dels innan dess har jobbat och pluggat så mycket konstant i över 2,5 år utan semester. I augusti gick mitt vikariat ut och det fanns inte möjlighet att förlänga. Jag älskade mitt jobb av hela min kropp och själ så det tog väldigt hårt på mig. 
Jag är på god väg framåt och jag är snart klar med skolan för detta året och har ett nytt jobb där jag jobbar 50%. Så hälften studier och hälften jobb har gett mig rutiner och en mening samtidigt som det inte gjort mig för trött utan jag har klarat av att göra saker både innan och efter jobbet.

Nu är jag på banan att komma tillbaka till mig själv. På vägen har jag stött på en del mindre och en del större prövningar och för några veckor sedan vände mitt liv på en sekund. Jag har inte bearbetat, accepterat eller landat i detta men jag har bestämt mig för att låta det ta den tid det behöver och med hjälp av mina fina stöttepelare i livet så klarar jag det med deras hjälp. 

Jag har av naturliga skäl inte haft någon energi eller ens tanke om att blogga. Jag har inte velat och jag har inte haft någon lust alls. Men i min resa tillbaka så är det en av sakerna jag vet att jag behöver komma igång med igen.

2016 kommer bli bättre. Jag har strukturerat upp mina tankar och drömmar, jag ser framåt och har en hel del att se fram emot. Med all peppning av vänner och hundfolk runt mig har jag bestämt mig för att starta Hedda i rallylydnad bland annat och Dessie ska få testa på HTM. 



ProBono K9


Förra veckan var Hedda lite disträ på vår kurs, efteråt ville hon inte hoppa in i bilen hem vilket hon alltid gjort lätt och smidigt. Under hela den veckan märkte jag att hon var lite tröttare än vanligt. Något jag la mest märke till var att hon inte längre ställde sig på bakbenen och kramades när jag kom hem vilket hon alltid har gjort. Jag tror många kan intyga Heddas hoppiga sida. Det var ganska små tecken men min magkänsla sa att något var fel.
Idag var vi hos Susanne Andersson på ProBono K9 och märkte att Hedda har ont vid manken/skuldrorna från spänningar, som gjort att hon böjt ryggen en aning och fått mer spänningar när hon försökt avlasta, både i rygg och bakben. Detta har kommit från något Hedda gjort, som tex kanske trillat i skogen etc.
Susanne märkte att Hedda gick ansträngt och såg snabbt svagheterna i Heddas kropp - så imponerande!
I början av genomgången märkte vi båda att Hedda tyckte det var jobbigt när det klämdes och kändes. Hon hade givetvis jätteont av spänningarna i musklerna. Men direkt när behandlingen började, med ultraljud, började Hedda njuta till 110 %. Susanne visade mig flera signaler Hedda gav och vad dessa betydde, jag fick verkligen "vara med" i det hon gjorde. Hon pussade Hedda, var så trevlig och fin och det kändes helt naturligt att prata även om vi aldrig träffats tidigare. Hon var dessutom väldigt bra på att läsa Hedda.
Ni som är mina vänner som träffar Hedda ofta och de instruktörer vi tränat för vet att Hedda alltid haft svårt för avslappning - idag somnade hon när Susanne behandlade henne! Jag är så himla impad över hur Hedda tog hela denna situationen och efter fina lovord från Susanne är jag stoltaste matten på denna jord idag.
Hon svarade fint på behandlingen och nu har hon några veckors vila med korta promenader, back on track på varje dag, kosttillskott ska ätas dagligen och sedan är det återbesök i början av januari.
Jag är glad att jag följde min magkänsla! 




Smiley heart