tisdag 26 maj 2015

Älgklöv!

Idag efter jobbet spårade jag och Hedda älgklöv! Spåret gick fint, hon cirklade lite i mitten men sedan gick hon väldigt fint. Det var första gången vi använde oss av älgklöv i slutet! Den fick vi låna av en kompis och nu är det nog dags för mig att hitta en egen för den var himla festlig tyckte Hedda!

Efteråt var det massa lösspring och bus och promenad ner till en liten sjö där Hedda tog sina första simtag! Hon var rätt duktig faktiskt, min lilla skit.







Resultatet på någon timmes träning - en väldigt trött Hedda på sitt favoritställe - kökssoffan. <3 




torsdag 21 maj 2015

Vinn 500 :- hos CSIGORA.COM

Csigora har just nu en tävling där du kan vinna ett presentkort på webshopen på 500 kronor!

Vad krävs av dig? Att du kommenterar inlägget och berättar om den bästa belöningen från din hund! Det behöver inte vara en vanlig karamell utan fundera på vad just DIN hund älskar!

Klicka här för att komma direkt till inlägget! <3

Springa på stranden?


Apportera i vatten?

Jaga bollar (snöbollar älskar Hedda!)?

Springa i skogen i gyttja?


Bära saker?



måndag 18 maj 2015

Nu räcker det...


I början av maj slutade vår inkallningskurs. Något tillfälle har vi fått skjuts hem men annars har vi gått både till och från kursen. Varje gång tvärnitade Hedda efter några meter åt gången och vägrade att gå. Hon var alldeles slut, stackarn. 

Jag håller för tillfället på att ta körkort. Jag går på körlektioner, kör med mamma och nötar teori som en idiot. Till höstens kurser åker vi bil, det ska bli så himla skönt, lätt och underbart!


måndag 11 maj 2015

Memory trainer!

Jag har testat Memory Trainer under några veckor nu och både jag och min sambo tycker det är lika roligt och spännande att se hur hundarna tar till sig den. 
Vi började med att fylla behållaren med gott godis och visade hundarna knappen. Vi pekade på den och la på kommandot ”tryck”. Eftersom varje lyckat tryck genererade i godis från maskinen så förstod dom ganska snabbt vad som gällde! 
Man kan utveckla träningen hur långt som helst! Man får med både en hållare så att knappen inte flyger iväg hela tiden om du har en ivrig hund, en sugpropp så att man kan sätta fast den på exempelvis kylskåpet. Man får även med sig en liten skopa så att man kan hälla i fler godisar samtidigt. 
Det fiffiga med godisbehållaren är att man kan reglera hålet så att du kan använda vilka godisar du vill! Vi har testat med agilitysnacks, torrfoder och blodpudding. Hundarna har fått arbeta för sin middag genom denna och då tar det tid och de är rätt så trötta efteråt.
Då min ena hund älskar att trycka på knappen och den andra älskar att stå och vänta på att godisarna ska trilla ut utan att behöva göra något märkte jag snabbt att den som gillar att trycka på knappen stod och matade den andra! Därför är det bra att ha hundarna skilda från varandra när man tränar.
Jag har valt att träna in grunden noggrant och inte kasta mig för snabbt fram. Vi har successivt ökat avståndet från knappen och Memory trainern och nu kan vi ställa dom i två olika rum - hjärnkontoret arbetar hårt men kroppen galopperar i glädje när de lyckats trycka på knappen och hör hur det trillar ut godisar från maskinen! Det roliga med den är att det finns två olika ljud så hundarna snabbt kan koppla ljudet, godiset och trycket! 

Memory trainern kan du köpa hos vår favorit Csigora! Klicka här för att komma direkt till produkten. <3


Tryck på knappen så att det trillar ut godis eller mat!


Man blir himla trött




Avslut på inkallningskurs

Som rubriken lyder - vår inkallningskurs är slut! Den har vart så lärorik och jag har uppskattat varenda kurstillfälle. Jag har lärt mig mycket om min hund och mig själv och oss som team vilket är ett bra betyg. Vår instruktör Lisa Åström är verkligen BÄST så om ni bor i Borås eller i närheten så rek jag er alla dagar i veckan att gå denna kursen eller vilken som helst för Lisa på HUNDSPEKTRA.

Vi blev hur som helst bjudna på fika i mitten av kurstillfället och samtidigt fick Hedda ett öra från deras butik att tugga på. Vi båda var mycket nöjda över fikan! 




Hedda fick sitt fina diplom och en examenspresent av mig! En megalång fläta med kaninskinn från Bistos. Ett märke från trakterna där vi bor. En mycket nöjd liten unghund kom hem och sov gott hela kvällen sedan. <3 

Open Show 9/5

I lördags debuterade Hedda i en ny klass - Junior I! Nu har vi lämnat Puppy-klasserna bakom oss.
Det var en trevlig dag förutom att jag tänkte köpa köttbullar på morgonen men eftersom något alltid ska krångla så var affären inte öppen. Så efter en jakt utefter vägen på köttbullar sprang jag in på Ica Kvantum i Skara för att senare köra till utställningen som var svår att hitta. 

Vi hann borsta lite, sätta upp buren och andas sedan var det dags för oss att gå in i ringen. Hedda är dragig emellanåt och något jag insåg att vi måste träna på - springa! Puh. 


Vi hamnade på 4:e placering i klassen med en fin kritik; 

11 mån kraftfull tikvalp. Fint huvud med härligt pigment. Vacker hals och överlinje i stående. Välutvecklad bröstkorg. Härlig lårbredd. Vacker päls. Tillräcklig benstomme. Härligt temperament. VÄLVISAD.







När vi var på väg hem stannade vi till vid Tånga Hed för att kika lite agility. Hedda tyckte det var onödigt och skällde en del men det är förståeligt efter dagens äventyr!