söndag 22 mars 2015

Onsdagsträning

I onsdags gjorde jag mitt slutprov, sedan köpte jag med mig frukost från Espresso house hem. Väl hemma blev jag helt speedad. Jag kunde inte sitta still och var så träningssugen. Jag och Hedda fick med oss två träningskamrater, vilket visade sig vara en stor störning för en hormonstinn guldkotte - Embla var ju där och att kolla på henne var rooooligare än träning. Det blev inte mycket mer träning än "hejdåträning" men det fick duga! Kolla så stor och fin plan vi har på Borås BK förresten! Önskar att agilityplanen låg där uppe. :)



Långlina på denna damen är ett måste!

lördag 21 mars 2015

Fasanen Philly



Dessie älskar att bära runt saker när vi går våra promenader i skogen och runt sjön. Fasanen Philly är en favorit och den får Hedda absolut inte bära. Lägger jag honom i ryggfickan på min väst trippar hon bredvid mig och väntar på att få tillbaka honom. 
Imorgon ska vi ut i skogen och träna lite uppletande, då kommer Philly ligga där i skogen och vänta på henne, haha. Vi har inte testat att arbeta med honom än men med tanke på den kärlek hon har för honom tror jag att det kommer vara kalas! 

Just nu finns Philly att köpa med 20% rabatt hos Csigora. Han finns i fyra olika storlekar, Dessies är i storlek XL, alltså den största. Klicka på bilden för att komma direkt till honom! :)



tisdag 17 mars 2015

Dainty's Man With A Mission

Satt och kollade på Heddas pappa Oscar tidigare idag och måste bara visa er hur fin han är! I stamtavlan heter han Dainty's Man With A Mission men hans tilltalsnamn är Oscar. 

På den första bilden är han åtta månader, alltså lika gammal som Hedda är nu. Hedda är väldigt lik i färgen han hade då och kennelmamma Tina, som äger Heddas mamma Flamman, berättade för mig att hon var väldigt blond som ung också, men har nu en aning mörkare nyans. Vi får se hur Heddas nyans utvecklas!


På bilden ovan kan ni se att han är aningen mörkare än när han var 8 månader.

Tycker att Oscar och Hedda är lika varandra i ansiktet! 

Tisdag

Idag är jag hemma från jobbet. Det är mycket nu och det visar sig genom att kroppen till slut sätter stopp. Därför passar jag på att kolla serier och pluggar det sista som är kvar av dessa kurser. 

Hundarna leker minst fem gånger om dagen nu för tiden och det LÅTER ska ni veta. Det morras, bits, krälas på marken osv. Jag kan knappt koncentrera mig och varenda lekstund för dom blir en paus för mig. Det är fint att se spelet mellan två olika individer, hur dom hanterar leken och vad som ingår i den. 





måndag 16 mars 2015

Bloggtips!

Jag måste tipsa er om en av mina absoluta favoritbloggar! Systrarna Widebeck driver en blogg tillsammans där man får läsa om deras mors goldenkennel, deras hundar, träning, rehab, utställning och mycket mer. Här får ni se några exempel på bilder från deras blogg; 







Nya träningskläder?

När jag var på MyDog i vintras köpte jag hundförarbyxor från Fritidsfabriken. Jag är jättenöjd och använder dom ofta. Upptill har jag två västar från Hurtta; lifeguard och agilityvästen. De är jättesköna med tunt material som jag tycker är snygga. Däremot vill jag uppdatera garderoben med en väst av annat tyg och modell. Det är svårt att välja när det finns så mycket snyggt. 

Hurttas västar är snygga och jag är nöjd. Jag har hört en del som inte vart nöjda med kvalitén, något jag däremot inte har haft som problem. En liten "outside the box" från Hurttahysterin är Helsitar vars västar verkar vara både rejäla och snygga. Dom har ju även sina träningskjolar som jag har kollat på en del sen MyDog förra året. Kanske något till den varmaste sommarperioden?

Snart börjar jag och Hedda en ny kurs plus att våren och sommarens utställningar kommer med en rasande fart. Då är det alltid roligt att vara välklädd och ordentlig! ;)

Klicka på bilderna för att komma till varje västs produktsida hos Csigora. <3




Frihet

Igår spenderade vi två timmar på ett av våra favoritställen. Ett naturreservat vi faktiskt bor granne med. Helt underbart och hundarna var nöjda deluxe igår när vi kom hem. De fick plaska i bäckar, äta mellis i solen och gå i gyttja. Precis som det ska vara. <3 

Selarna som tjejerna har på sig kommer från Amoken och vi kan inte vara mer nöjda. Rejäla, skaver inte, syns bra och är ergonomiska. Bra att kunna hålla hundarna i när vi tränar parkour och man kan välja att ha den framknäppt eller på ryggen vilket är väldigt skönt. Jag vill kunna ha det framknäppt med Hedda när vi tex är inne i affärer där hon blir extra exalterad. 


















torsdag 12 mars 2015

Vårpromenad

Igår slutade jag redan klockan ett och skyndade mig hem till hundarna. Solen sken och det var riktigt varmt ute. Man kunde verkligen känna doften av varm vår! 

Vi gick en promenad runt sjön och stannade till i fårhagen för att springa lösa lite och sträcka på benen. Som tur var så var det helt tomt så vi kunde gå in. Förutom en gubbe som prompt tyckte att hans Schnauzer skulle få leka med mina tjejer. Fast att jag förklarade att vi hellre går därifrån då, försökte han släppa in sin hund. Till slut förstod han och blev jättegrinig. Det kan han gott vara då! 

Sedan gick vi vidare och traskade ner till sjön. Vi balanserade på smala fiskebryggor, Dessie stannade vid "sin" badplats (hon badar alltid där på våren och sommaren) och fick doppa tassarna och gå runt en stund. Hedda tyckte sjön var skitkonstig (har hon tyckte sen hon var liiiiten) och skällde ihjäl en barkbit som flöt nära kanten.

På andra sidan sjön gick vi mot den andra stranden och där blev hon helt tossig och flög ut i vattnet utan lockbete eller någonting. Så roligt att se hennes utveckling! :)

Det var helt underbart att gå helt ensam med tjejerna. Bara vi tre i värmen. <3 


Världens finaste Dessie i hennes sele från Amoken <3 


Alltså, jag höll på i säkert fem minuter och fotade hundara. Så sjukt duktiga som bara väntar!




Barkbiten ska döö!

Så mallig <3

Det går inte att inte älska er två <3 


måndag 9 mars 2015

Utmaning

Nu har jag och Hedda vart på några utställningar tillsammans. Det har vart läskigt, roligt, utmanande, intressant och mysigt. Vi har ju ställt förutom en gång, endast på Goldenretrieverklubbens utställningar. Jag har blivit mer och mer varm i kläderna och något jag börjar fundera mycket på är den stora utställningen som hålls på Ryda sportfält här i Borås varenda sommar. Jag har gått runt där flera år i rad nu och tänk vad spännande om jag skulle våga det! 

Vi får se vart vägen leder oss, helt enkelt! Det finns så mycket roligt att se fram emot! 


Agilityträning 9/3

Ikväll har jag, Ida, Petra och Clara tränat agility med våra tjejer på Hundspektra. Jag, Ida och Petra lärde känna varandra genom vårt intresse för hundfoder. Sedan har vi gjort utflykter tillsammans och ikväll ville vi träna lite på annat sätt, annars tränar vi mest miljö- och stadsträning. 

Alla var så jäklarns duktiga och alla hundar hade sån energi! Det var ett riktigt party! Varenda gång jag träffar Ebba (staffe) och ser hennes energi och fart blir jag bara mer och mer intresserad av rasen. Det är något med dom där muskelklumparna alltså.


Ebba laddar!

Lilla BambiGreta! Så nätt och helt underbar.



Petra och Greta gjorde lite nosework också! 

Alltså denna lilla skrutthund! Jätterolig och pigg när jag lånade henne, snabb som ett spjut! :*


Clara, min lillasyster var med och tränade. Hon hjälpte mig att ta ut Hedda, varva ner henne och träna henne. Tack för hjälpen <3 

Petras noseworkstation! 


Hahaha


Yeeeey!