lördag 29 november 2014

Senaste veckan



Julmys på Åhaga

Äta tjursnopp på mina föräldrars nya matta.


Miljöträning på Borås Fältrittklubb

Mys <3

Dogparkourträff

Förra lördagen hade vi på Dogparkour Väst en träningsträff. Det var oerhört roligt och hundarna var superduktiga! Jag var verkligen superimponerad av precis varendaste en! <3


Hillevi! 

Hedda

Elin och Tindra

Lovisa och Dompe

Maja

Maja och Amanda som är ny instruktör på Dogparkour Väst! Så roligt att göra detta tillsammans med min bästa vän. <3


onsdag 19 november 2014

Dag 7 - Hundsport

Med Dessie har jag kört många olika grejer. Vi tränar Dogparkour och har börjat med freestyle och rallylydnad. Det är så himla roligt att träna med henne. I somras körde vi en del pensionärsagility och det tycker vi båda är jätteskoj! 

Hedda kör jag lite tricks med. Henne vill jag testa alla möjliga sporter för att därefter kunna se vad vi gillar som team. 







Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Vilken mat äter din hund
Dag 6 – Renrasig eller blandras
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Ditt bästa godisrecept
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane
Dag 19 – Varför har du hund

Dag 20 – Ditt mål för 2015

Valpkuuuurs!


Åh!!! Jag saknar valpkursen redan. Sista tillfället var förra veckan och denna veckan är det alltså första veckan som är helt fri från kurs. Det är så galet tråkigt verkligen! Hedda kommer ju gå massa mer kurser, men jag känner ändå att det är något särskilt med sin allra första kurs. <3

Nettos parkering

Igår, sent på kvällen vid tiotiden, tränade jag och Dessie på Nettos parkering. Upplyst, stort, tomt och med måttlig störning. Vi hade det riktigt roligt och snacka om att det gick bra! Vi tränade både freestyle och rallylydnad. Allt gick klockrent! Hon är så sjukt duktig, min älskade lilla gumma. 

Jag har så roliga hundar att träna! Dom gillar att använda huvudet, det sätter sig snabbt, dom är bra på kontakt och är så samarbetsvilliga! Guldklimpar <3 


Röd lampa!

Blå lampa!

tisdag 18 november 2014

I söndags!

I söndags hände det massor! Vi hade sovmorgon och sedan gick vi en promenad med mina systrar, farmor, farfar och farmors syster Inga-maj. Vi gick runt sjön, ett av mina favoritställen. Det är perfekt att bo granne med den för naturen är fantastisk och tja... Jag har golden! ;-)

Dessie, Clara, farmor och husse på ett liiiitet hörn!

Farfar, Inga-maj, Hedda och Linnea. En rätt suddig bild :(

Sen åkte vi till Knalleland för att köpa stol. Jag bara råååkade springa in på Grizzly. Där köpte jag denna skittöntiga skylten som numera sitter på vår ytterdörr! 
Sent sent på kvällen tog jag med mig Hedda ut för lite träning. Hon var rätt så energisk och jag hade asmycket pepp inom mig. Vi gick ut och tog över smågatorna runt omkring oss! Vi gick fot hela gatan ner och sen tränade vi på hela Roseniigatan -skitkul! Vi kom till en jätteäcklig flaggstång som stod på en trädgård vid gatan. 
Vi latjade loss och hade jätteroligt. Kampade, jagade kampflätan, apporterade, tjoade och hoppade. Träna sitt och stadga med externbelöning. Ja, hur som helst gav det mig så mycket energi! Ikväll ska jag ut på egen promenad med Dessie. <3 

Det sista vi gjorde var att låta hundarna söka efter små små kaviarpluttar i källaren. Rolig miljö och man såg hur dom tänkte och luktade. Perfekt avslut! 

Föreläsning - Game On Dog

I fredags efter att jag stängde på jobbet åkte vi till HallåHund för att gå på föreläsning med Game On Dog. Föreläsningen handlade om belöning och belöningsutveckling. Jag tycker alltid det är roligt att gå på föreläsningar och man lär sig alltid något nytt, får nya tankar och idéer. Min egna träning bygger på positivitet och belöning och det var skönt att få bekräftat att ens tankar och funderingar om hundträning är något vettigt. 

Både Jessica och Lina verkar vara två fantastiska personer. Jag blev inspirerad, glad och intresserad av att lyssna på dom. Jag brukar annars ha svårt att koncentrera mig på längre föreläsningar men denna var det inte alls några problem för mig att koncentrera mig på. 

Under söndagen gick jag ut på en riktig belöningspromenad med Hedda sent på kvällen, finns ett inlägg om det också. Jag var peppad till tusen, hade med mig flera sorters godis och hennes absoluta favoritkampfläta. Vi använde oss av leksaken på typ fem olika sätt och jag tror att om någon person från husen runt omkring oss såg oss tänkte dom antingen 1) jäklar vad roligt dom har! eller 2) bör jag ringa polisen? människan är spritt språngande galen som tjoar och leker jage med sin HUND!

Jag är jättenöjd! Den var värd att vänta på, för jäklarns vad jag har längtat. Dessutom gillar jag när hundar är välkomna på föreläsningarna och på denna var det bland annat golden, staffe och kelpie!

I framtiden ska jag gå deras Kreativ Hundförarutbildning






torsdag 13 november 2014

Vår kväll

Idag slutade jag vid fyra och åkte direkt hem till hundarna. Husse jobbade till nitton så vi hade några timmar egentid. Vi låg och vilade i soffan i pluggpauserna. Jag är inte helt ok just nu och Hedda la sig på mig och pussade mig i ansiktet, min lilla terapivalp. <3 


Tjugo i sju tog vi på oss kläder och reflexer för att gå och möta husse på jobbet. Regn och mörker är mysigt att gå i tycker vi!

Heeeeeej husse!

Borstade Dessie i typ fem minuter. Sen tröttnade jag och fortsätter imorgon! Mycket hår!

Hedda på Gekås?!

Åh herregud. När vi var på Gekås i början av veckan hittade vi denna boken. 
"Hedda var alltid glad. Problemet var, att när Hedda var glad kunde hon inte låta bli att skälla!"
Ehm... Det låter precis som min Hedda, framförallt när hon var yngre ;-)


Två bilder från veckan

Hillevi och Hedda! Två vänner som verkligen tycker om varandra <3 

Hedda och Dessie letar efter godis <3

Utställningsdebut!

I lördags var det dags för Heddas utställningsdebut i Kvänum, Goldenklubbens Open Show.
Jag var nervös över att snubbla, springa fel eller typ svimma. Men allt gick hur bra som helst egentligen, förutom att matte missade att vanligt godis absolut inte duger i ringen! Fram med köttbullarna, sa Hedda och så fick det bli! 

Hedda kom tvåa med Hp i Puppy 1 och blev femte bästa tikvalp! Dömde gjorde Ingrid Bergenblad.

Jätteroligt med bra placeringar och väldigt mycket erfarenhet rikare. Nästa gång Hedda ställs är i Åby. Då kommer även Fanny och Fokus (cattledog), Susanne och även Marlene ställa. Längtar jättemycket




 





Den misslyckade uppställningsbilden ;) ALLT är fel med denna. Med med lågt blodsocker, frusna och trötta kroppar kan man inte förvänta sig något annat!! 

Tack till Cia för alla bilder! Det är guld värt. <3 



onsdag 12 november 2014

Avslut!

 Jag har ingen bild (vet inte om Cia tog någon) från i måndags så jag bjussar på en från tredje tillfället!

I måndags var det avslut på valpkursen! Kan inte förstå att vi gått den varenda måndag i sex veckor. Jag kommer sakna det hur mycket som helst. Det har vart både upp och ner men efter ett av tillfällena så gick det bara uppåt!

Under detta tillfället så tränade vi på att ha hundarna bakom oss. Exempelvis att jag skulle gå ut i hallen där Marlene var och stå och prata med henne med Hedda bakom mig. Det gick finfint och utöver det hade vi prat/teori och lite repetition. Vi gjorde filtövningen som också gick bra.

Nu längtar jag jättemycket tills januari! Då ska vi börja en kurs som jag tror kommer bli kanon.

torsdag 6 november 2014

Grizzly zoo!


Förra veckan var jag på Grizzly zoo för att byta en sele jag köpt där till Hedda. Den förra var mindre och orange men när vi var ute och spårade så färgade den av sig. Märkte det när vi kom hem och det såg helt rosa ut på hennes päls där selen suttit! 

Jag mailade Grizzly och berättade och svarade att jag bara behövde komma till butiken så skulle jag få en ny trots att jag inte hade kvar mitt kvitto. Väl där så insåg jag att Hedda växt och behövde en storlek större, prisskillnaden stod Grizzly för. Så himla bra service! Tack! :-) 
Jag valde gul så om den skulle färga av sig skulle det troligtvis inte synas. Jag har även slängt in den i tvättmaskinen en gång för att vara på den säkra sidan.

Jag råkade såklart köpa lite mer grejor! Bland annat ett lila halsband från samma märke som selen, Rukka. Träningsgodis, bajspåsar i fina färger (viktigt!) och en rolig leksak.

onsdag 5 november 2014

måndag 3 november 2014

5e tillfället på valpkursen

Ikväll var det dags för det femte tillfället på vår valpkurs. Jag trivs bättre och bättre och nu är den snart slut?! Inte okej! 

Idag tränade vi mycket på pallen och stadga. Jag körde omvänt lockande på Hedda under stadga och har en del att träna på där. Roligt! Denna månaden ska jag skriva upp mål så jag har något att gå efter också. 

Dessutom var det hantering inför veterinär och utställning på bord som gällde! Marlene kände igenom och sådär, gick hur bra som helst. Tränade också att bli hållen i ansiktet och att självmant "stoppa in" nosen i handen vilket Hedda tyckte var rätt roligt! Bra träning inför helgens utställning. 

Cia var i vanlig ordning med (<3!) och tog bilder på oss. Kolla in ansiktet på första bilden på Hedda! "GE MIG MER GODIS, MÄNNISKA!"