söndag 28 september 2014

Senaste veckan....

Oh! Livet, det kära livet! Det har tagit mycket kraft med jobb, plugg, valp, sjukdom och lite däremellan. Jag är på hugget igen och är SÅ jädra taggad på valpträning, uställningsträning, tricks - ALLT! Iiiih. Jag älskar hösten och jag älskar att få mer energi för då känns det som att man klarar allt. Nu ska jag bara bli klar med mina inlämningar, sen kan denna veckan starta riktigt gött. Här kommer en snabb uppdatering; 


Mina systrar lånade Harry (en hund vi passat i flera år) förra helgen, på Heddas 13-veckorsdag! De lekte och hade så roligt tillsammans. Harry kan annars vara en liten surgubbe! ;)


Tretton veckor på bilden. Hon utvecklas hela tiden och börjar bli väldigt vacker...

Föreläsning på VillGotts med Anna från Hund i harmoni. Rolig, intressant, lång, givande föreläsning. Massagekurs väntar i vinter! Skoj skoj. Tror det blir jag och Dessan som går på den <3 
Med bilden vill jag visa att VillGotts har SÅ HIMLA FINT KÖK! Jag måste ha denna hundtapeten när jag köper bostadsrätt/hus... 

I fredags lagade jag, Niclas, Fredric och Cia amerikanska pannkakor hemma hos mig! Jag och Cia passade på att handla lite saker att göra hundgodis av. Ehm... Kycklinghjärtanen blev bra men tuggbenen av svål körde vi på för hög värme för snabbt. Vi går göra om, nu blev dom som knaperstekta bacon nästan! ;-)


Alla hundar skötte sig SÅ BRA! Freja och Hedda har hittat varandra och busade på som attan och hade det jätteroligt. När jag och Cia gjorde godis låg alla hundarna i en hög och sov nedanför våra fötter trots att radion var igång, vi skrattade högt, gjorde godis osv! Galet imponerad och varm i hjärtat. Förutom Goldie som hoppade mot oss och godiset då såklart!


Duktig valpjäkel! <3

Hööks + Rosa Bandet = sant!



Var inne och kikade på Hööks hemsida och såg att dom även i år har ett rosa halsband där en del av pengarna går till Rosa Bandet. Detta året är det prickigt och jättegulligt! Jag älskar det. 

Jag skrev såklart till Cia och visade det fina halsbandet! En tripp till Hööks är bestämd och jag vet fyra tikar som kommer vara väldigt väldigt söta! <3

söndag 21 september 2014

Avslutning på freestylekurs @ Kungliga Hundar

I onsdags var det avslutning på Cias freestylekurs på Kungliga Hundar. Jag var med och kikade och fotade. Cias Freja var hemma under detta tillfället så hon lånade Helenas (instruktören) hund Zoria, en vrålsnygg afghan. En häftig och mäktig hundras som vore roligt att lära känna mer. Dom var jätteduktiga ihop och detta var alltså första gången dom tränade tillsammans någonsin!


Snyggingar!


Söndagsgotta

Mums mums mums mums! Idag mumsar Hedda på en stor hästnacke. Hon får inte i sig särskilt mycket men det är gott för tänderna och bra berikning och stimulering. Hon älskar det!



söndag 14 september 2014

Dag 5; Vilken mat äter mina hundar

Ni får ursäkta att jag inte skriver ett inlägg om dagen med denna bloggutmaningen men jag vill inte att det ska bli ett tvång att leverera fram inlägg utan känsla bara för att. Här kommer i alla fall nummer 5;

Vad mina hundar äter?

Dessie äter en blandning mellan allt känns det som. Men hennes bas är Standardt Vild och Priima/Mush Vaisto.
Ibland får hon ett mål torrt och ett mål färskt och ibland så blandar jag båda. Hennes mage fungerar super på det och hon älskar maten. Jag kan såklart inte hålla mig tilll bara det så hon får även Emmzo (vilt, lamm, nöt tex) och massa andra köttiga och roliga saker från tex Citygross. Så en blandning mellan torrt och färskfoder/barf. Kanske låter krångligt men det är det inte. Jag älskar att syssla med hundmat!

Innan åt hon bara VOH (ett färskfoder) men hon blev jättedålig på det. Tokröda tassar, missfärgningar, luktade surt osv. Inte alls bra. Då började jag joxa med maten och började lära känna Lena, en underbar människa som hjälpt mig så galet mycket. Lena är grundaren av Standardt. Jag litar enormt mycket på henne och hennes kunskap.










När det kommer till tillskott så får hon extra kalk från Standardt, Athlet från Svenska djurapoteket för leder och muskler och en skvätt fiskolja, även den från Standardt. Det får hon på daglig basis.










Hedda åt Royal Canin Maxi Starter Mother and Babydog hos uppfödaren och därmed köpte vi en liten säck till henne för att sedan kunna fasa över henne på annat. Då jag anser att Standardt är det bästa torrfodret vi har och det redan köps hem så får Hedda det också. Hon tycker det är gott och bajset ser bra ut. Just nu äter hon Standardt Original med lite Standardt Vild.








Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Vilken mat äter din hund
Dag 6 – Renrasig eller blandras
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Ditt bästa godisrecept
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane
Dag 19 – Varför har du hund
Dag 20 – Ditt mål för 2015

onsdag 10 september 2014

Dag 4; din första hund.

Dagens utmaning är alltså att skriva om sin första hund och det tar lite emot att göra det. 

Tessan, en sheltie med det finaste ansiktet i hela världen. Med krusig päls vid öronen och mjukaste pannan.  När jag var liten var jag väldigt ensam och utanför. Jag tänker inte gå in mer på det för det blir väldigt långt. Men Tessan har vart en stor trygghet för mig när jag var liten. Det är egentligen min farfars syster, Birgitts, hund. Men vi sa alltid att Tessan var min också. 

Hon var den snällaste av snällaste. Skulle aldrig göra en fluga förnär och var med på alla mina påhitt. Det var som att vi kunde prata med varandra och hon var den viktigaste vännen för mig. Vi gjorde tricks och egna lekar. Jag pratade mycket med henne och hon var alltid där, vid sidan och ville alltid ha roligt.

När jag fick samtalet om att Tessan hade dött bröt jag ihop och jag minns det än idag. Jag stod inne i vårt badrum och bara grät. I många år har jag saknat henne på ett jobbigt sätt, nu är jag mest väldigt tacksam att hon bjöd in mig i hundvärlden.

Bilden på henne kommer alltid finnas med hemma hos oss. Älskade lilla Tessan. <3

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Vilken mat äter din hund
Dag 6 – Renrasig eller blandras
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Ditt bästa godisrecept
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane
Dag 19 – Varför har du hund
Dag 20 – Ditt mål för 2015

Belöning belöning belöning!

Zandra på goldendays.nu har skrivit ett inlägg om vad hennes tjejer Lystra och Lova gillar mest som belöning. Det är ett harskinn från dummies.se och efter hennes inlägg är jag himla sugen på ett likadant till mina tjejer. På bilden nedanför ser ni Lystra med ett harskinn. Tycker hon ser ganska så nöjd ut! ;-)


dummies.se kan man även köpa dummies med namn på! Skulle så gärna vilja ha varsin dummie till tjejerna;

Hedda skulle få en orange med vit text, med sitt namn såklart. En på 85 gram!

Dessie skulle få en cerise med sitt namn, 250 gram. 




tisdag 9 september 2014

Apportering till vardag och fest


Jag vann en tävling från Hundens dag i Borås förra veckan och då vann jag boken Apportering till vardag och fest av Elsa Blomster och Lena Gunnarsson! 

Jag har velat ha denna boken länge och är så himla glad över att jag vann! Jag har kollat igenom den snabbt och jag gillar den redan väldigt mycket. Det kommer säkert bli som en bibel!

Åh, nu såg jag att det är en svart skugga. Dumt.











Imorgon ska jag sätta mig och läsa!




                     
Hedda blev jätteglad över vinsten! Apportera ett torkat kaninöra körde hon igång med!

Tack till tjejerna på Hundens dag Borås som fixar så bra tävlingar och priser. <3 

Födelsedag i spårskogen

Idag fyller jag år! Eftersom en av dom bästa sakerna jag vet är att spåra var det givet att göra det just idag. 

Spårgrejor! 

Här la jag Heddas allra första spår. Ett minispår med blod och kaninskinn och godis i slutet. Cia har bilder på det som jag slänger upp sen! 

Jag fick en termosmugg av Jonna. Sjukt behövligt och nu kan jag ha med mig den överallt. :D
Så fina färger på snöre och papper. Älskar kombon rosa och grön. 

Dessie gick jättebra i sitt spår! Hon gick iväg stolt med klöven. <3




Resultatet av ett minispår. En väldigt trött valp.

På väg hem såg vi en älg på vägen. Jag är totalt livrädd för älgar. Fy! Riktigt stor var den också.

När jag kom hem sen hämtade Amanda mig, hon hade en överraskning hemma hos henne. Först kom jag in i hallen och sen plingade det på dörren igen. Där står Cia! Amanda hade fixat ett minikalas med en stor bricka med hundgotta till mig som present och en tårta. Är så glad <3