torsdag 31 juli 2014

Nu får det vara nog!

Nu räcker det. Jag har saknat Borlänge sedan vi satte oss på tåget och åkte tillbaka till Borås förra sommaren. När vi är där bor vi i stugan som ligger mellan Borlänge och Falun mitt i skogen. Den är helt fantastisk precis vid en sjö med brygga (SOM JAG HJÄLPTE TILL ATT BYGGA FÖRRA ÅRET!) där man kan sitta på morgonen, kvällen och dagen bara för att njuuuuta. Det finns massvis med bär att plocka och på kvällarna tar vi båten ut på sjön och bara är.

Sedan flera månader har det vart mycket i mitt liv. Valp som dött, en evig väntan, bråk och frustration, sorg, E somnade in, jobb, tankar och GUD vet allt. Jag behöver komma iväg. Samla mig och bli redo för hösten. Åka iväg på en liten semester innan valpis kommer hem till oss. Hitta lugnet. Jag längtar så mycket. Bästa dalarna.






måndag 28 juli 2014

Valphelg

Denna helgen har vart så minnesvärd. Jag, Cia och Fredric tog vårt pick och pack för att dra oss upp till Norrköping. Där sov vi på hotell, åt asgod frulle och träffade kinesvalpar! Åh så fina. Vi åkte till Cia och Fredrics uppfödare, Fia. Härlig person med massvis av lika härliga hundar. Har massa bilder på min telefon som jag ska fixa fram tills imorgon!

På vägen hem åkte vi förbi Tina och valparna. Klockan blev lite sent så hon fick en present från Grännatrakten, nämligen polkagrisar. Valparna har utvecklats enormt mycket och alla var pigga och bitiga! Fem veckor är dom nu. <3 


Jag och kärleken i mitt liv. Vi tog oss ett snack vid Ekenäs slott som vi åkte förbi på vägen upp!



Ekenäs slott. Som jag, Cia och alla hundar borde få. Se så vi passar in!


Maaaageeee!!!

Hej hjärtat! Du behöver inte se så trumpen ut :D 



Iiiiiiiihhhh! På lördag ska vi ses igen. Jag blir tokig! :D 

Sommarutflykt




 Hittade precis dessa fina bilder på datorn! Tror det var runt den 17e vi var ute på vår lilla utflykt. Vi besökte Mölarps kvarn - ett favoritställe sen jag var liten. Vi åkte även ut till långgrundet, eller Udden som det nog mer heter och så körde vi även agility! Riktigt mysigt litet äventyr som gör gott för själen och som man kan minnas i vinter när man står och huttrar på busshållplatsen ;)






Goldie tog över Dessies favoritsyssla.
 
Det fulaste jorden skådat :D 








 


Nu dök det visst upp ett inlägg som borde vart publicerat för längesedan men vem bryyyyr sig! :D


lördag 26 juli 2014

5 veckor!

Gnistorna fyller fem veckor idag! Tiden har faktiskt gått väldigt fort när man inser att det är över halva tiden. För fem veckor sedan var det alltså midsommarnatten och jag vaknade till smset att valparna hade kommit. 

Idag tog Gnistorna dessutom sitt första steg ut! Så jädra gulligt och fint. Jag är helt kär i dom allihopa och kan knappt föreställa mig att en av dom där vaniljbakelserna är MIN. Ännu vet jag inte vem men om en vecka ska jag dit och träffa dom igen. Herregud. Detta är så fint.




fredag 25 juli 2014

Hej sötmage!


Låt tiden gå fort! Vi längtar och väntar så mycket här hemma <3 

Bollebygds BK

I veckan var jag, Cia och Fredrci på Bollebygds BK och kikade på deras agilityträning. Vi hade en supermysig plats i skuggan (viiiiktigt nu när det är så varmt!) där vi kikade och hade oss. Ett väldigt mysigt ställe med en bäck precis bredvid, centralt och bra. Det var ett lagom stort gäng med när vi var där och alla var på olika nivåer. Roligt med många olika raser också!

Goldie och Dessie fick söka efter gooodis!




                                  
Hahaha! Söt!

 

Dessie njöööööt.

 




Efter hela kalaset åkte vi till blå lagunen. Jag och Fredric badade med alla hundar, Cia var fotograf. Så skönt vatten och Dessie badade på! Tjoho!









tisdag 22 juli 2014

Playdate

I lördags förmiddag åkte vi ut till Fristad och körde agility, eller dom andra gjorde det snarare. Det var alldeles för varmt och soligt för att det skulle kännas okej att träna med Dessan. Vi körde en tunnel och ett hopp, sen var vi klara. Vi satt i skuggan och åt godis, vilade och kollade på när Goldie och Embla körde lite. 

Efter träningen åkte vi till Skalle och badade. Det finns en perfekt liten vik som är väldigt långgrund. Jag och Dessie tog oss ett långt och göttigt dopp. Eftersom jag är rätt glömsk hade jag inte med mig något hon kunde apportera så det löste vi genom att hon fick leka med min tröja, haha. 



Snygging!

Wiiiiee! Goldie är snabb genom tunnlarna nu och i början av hösten ska vi iväg på tävling hela gänget. Goldan kommer fixa det galant tillsammans med sin människa Cia :)

Embla och Jonna längst fram, jag och Dessan längst bort. Bland maaaaassvis med musslor!

Lilla Frejzooooor som lär sig bada!



Bästisar <3

Med min tröja som leksak!

söndag 20 juli 2014

Det första mötet

Igår var en jättestor dag. Jag fick äntligen åka hem till Tina, min uppfödare, för att hälsa på alla valpar för första gången. Jag var stressad dit men ändå så nervös och glad över vad som komma skall. I valplådan låg det tio små liv och ett av dessa kommer bli vår nya familjemedlem i X antal år framöver, den känslan är väldigt fin. 

Jag skulle egentligen haft en valp som var från kullen innan dessa, dom valparna är nog runt 15-16 veckor nu. Men dessvärre ville ödet något annat, vilket jag var väldigt ledsen över då. Men det var så det var och menat. Jag var hemma hos Tina redan innan DEN kullen var födda och sedan dess har jag alltså gått och väntat och väntat, hunnit vänta på att två kullar ska födas. Nu är dom äntligen här och igår fyllde dom fyra veckor! 

Dom är fortfarande så små så det är svårt att se någon personlighet men alla var helt ljuvliga. Förhoppningsvis får jag åka och hälsa på dom om två veckor igen. Jag längtar så! Titta och njut av bilderna :)













Valprumpa <3